Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


asitli içecekler

Asitli içecekler içildikten sonra yapılması gerekenler nelerdir?

Asitli içecekler içildikten hemen sonra ağızdaki asitlik olabildiğince çabuk nötralize edilmeli. Bunun en iyi yolu ise şekersiz sakız çiğnemektir. Sakız tükürük üretimini artırarak asitleri nötralize eder. Böyle bir durumda diş fırçalamanın aşındırıcı etkileri vardır. Asit oluşumundan yumuşayan diş minesi, fırçalamayla zarar görür ve çürüme riskini artırır.

Annelere Tavsiyeler

Çocuğunuzun beslenme çantasına asitli içecek yerine süt ya da ayran koyun. Bazı asitli içecekler, diğer besinlerin vücutta yarar sağlayan bazı vitaminlerinin kullanılmasını da engeller. Eğer çocuğunuz sütü ve yoğurdu sade olarak tüketmeyi sevmiyorsa, sütü kakao-şeker ekleyerek tatlandırabilir veya hazır olarak satılan meyveli sütleri, pudingleri, meyveli yoğurtları kullanabilirsiniz. Sütün içine konan bu tür maddeler sanılanın aksine sütün besin değerini de öldürmez.

Pek çok ülke tarafından okullarda satışı durdurulan asitli içecekler, tüm bunların yanı sıra her geçen gün başka sağlık sorunları ile de ilişkilendiriliyor.
Bunlardan bazıları ise obezite, diyabet, kemik erimesi kemik kırılmaları, beslenme eksikliği, kalp hastalıkları, gıda bağımlılığı, kimyasal tatlandırıcılar nedeniyle nörotransmiter fonksiyon bozukluğu, aşırı kafein nedeniyle nörolojik ve adrenal bozukluklar...

aslında temızlemek yerıne asıtlı yıyecek ıceceklerden uzak durmak gerek mesela cola.en basta zaten bu yaz gereken dersı verdık coca colaya.buyuk zarar ettıler Allah dagada zarar ettırsın


Aile ve Cocuk

MollaCami.Com