Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


baba unutur (babalar dikkat!!!)

BABA UNUTUR
Dinle oglum, bunlari sana sen uyurken söylüyorum. Küçücük elini yanaginin altina sokmussun, nemli alnindaki sari lülelerin yapis yapis islak. Odana bir hirsiz gibi süzülerek girdim. Birkaç dakika önce kütüphanede oturmus gazetemi okurken vicdan azabim nefes kesen bi dalga gibi üstüme geldi. Bir suçlu gibi yataginin basucuna geldim. Neler mi düsündüm oglum? Sabah sabah kizmistim. Okula gitmek üzere giyinirken seni azarladim, çünkü yüzünü islak havluyla öylesine silivermistin. Ayakkabilarinin kirli oldugunu görünce sana onlari temizlettim. Bazi esyalarini yere attiginda sana öfkeyle bagirdim.
Kahvalti ederken bir sürü kusurunu buldum. Yiyecekleri etrafina saçiyordun, lokmalarini çignemeden yutuyordun, ekmegine çok fazla tereyagi sürmüstün. Sen oyun oynamaya gidiyordun, bense trenime yetismek zorundaydim. Bana baktin elini salladin ve "Güle güle babacigim" dedin. Ben ise kaslarimi çattim ve "Dik dur!" dedim sana. Aksam üzeri de durum farksizdi. Eve gelirken seni yere çömelmis arkadaslarinla bilye oynarken buldum. Çoraplarin yirtilmisti. Arkadaslarinin önünde seni küçük düsürdüm ve kolundan tutup eve götürdüm. Bu çoraplar çok pahaliydi ve giymek istiyorsan dikkatli olmaliydin. Düsün oglum bunlari sana baban söylüyordu!
Hatirliyor musun? Sonra çalisma odama girdin.Gözlerinde incinmis bir ifade vardi. Kagitlarimin üzerinden sana baktigimda bir an için çikmaya yeltendin. "Ne istiyorsun?" diye bagirdim sana.
Hiçbirsey söylemeden kosup boynuma sarildin ve beni öptün. Hem de büyük bir sevgiyle. Sonra kosarak disari çiktin. Kagidim elimden düstü. Bana neler oluyordu? Sürekli senin hatalarini buluyordum. Seni böyle ödüllendiriyordum. Seni sevmedigim için degil bu; senden çok sey bekledigim için. Seni kendi çagimin deger yargilarina göre degerlendiriyorum çünkü.
Oysa ki senin pek çok güzel özelligin var. Kalbin öylesine yüce ki! Bu gece gelip beni öpüsün de bunu kanitliyor. Bu gece baska hiçbir seyin önemi yok oglum. Karanlikta, yataginin yaninda diz çöktüm ve çok utaniyorum. Bunlari sana uyanikken anlatsam da anlamazsin biliyorum. Ama yarin gerçek bir baba olacagim. Seninle oynayacagim. Sen aci çektiginde aci çekecek, sen güldügünde gülecegim. Dilimin ucuna kötü seyler geldiginde dilimi isiracagim. Kendi kendime sürekli, "O bir çocuk!" diyecegim.
Ben seni büyük bir adam gibi gördüm. Oysa ki sen daha küçük bir çocuksun. Daha dün annenin kollari arasindaydin, basini onun omzuna dayamistin. Ah, senden çok sey bekledim oglum, çok sey bekledim.

BABALARiN UNUTMASi NORMALDiR BENCEDE

BU KONU GERÇEKTEN ÖNEMLi BENCE

BABALARiN UNUTMASi iYiMi ACABA

ALLAH UNUTTURMASiN GÜZELLiKLERi HERsEY iYi Mi

BiLMiYORUM HEPSi ÖYLEMi AMA BENiM BABAM UNUTTU VERDiGi SÖZLERi HERALDE ONUNDA BANA GÜVENi KALMADi BiRBiRiMiZE YAKLASTiKCA ASLiNDA DAHA COK UZAKLASTiK CÜNKÜ GERCEKLERi iFADE ETTiGiMiZDE BABAMiN BENiM DÜSÜNCELERiME KARSi AYNi BiR YABANCi GiBi KARSiLiK VERMESi YANi SADECE CiKARLARi ÜSTÜNE HAREKET ETMESi BENi ONA KARSi iNANiLMAZ MESAFELERE UZAKLASTiRDi. ASLiNDA BENDE BiR BABAYiM VE BUNLARi KENDi COCUGUMA YASATMAMAK iCiN SADECE DERS ALiYORUM

Ya acaba kötülüGe karsi,iyilikle karsilik vermenin;ne olursa olsun, o sana ne kadar kizarsa kizsin,sadece BABA'n olduGu için onu her zaman sevmeye devam etmenin ,kendi disindakilere karsi daima kalbinde saf bir sevgi beslemenin tek yolu çocuk olmak mi?O zaman dua edelim de; görünüsümüz ne kadar kocaman görünürse görünsün içimizdeki çocuGu hiçbir zaman kaybetmeyelim.
simdi, çocuklara "sen artik büyüdün!Buna göre davranmalisin"demenin ne kadar yanlis olduGunu düsünüyorum...Birakalim da çocuklar kendi saf tertemiz dünyalarinda gönüllerince yasasinlar istedikleri gibi davransinlar.inaninki o zaman bizlerin büyüklerimizin kopyalari olduGumuz gibi onlar da bizim kopyalarimiz olmazlar.Böylece o saf tertemiz gönülleri de hiçbir zaman deGismez...bizlere benzemez.....
Bir de, çocuklara karsi yaptiGimiz en büyük hata onlarin daha küçücük olduGunu unutup belki de kimi zaman kendimizin bile yapmaya üsendiGimiz davranislari onlardan beklememizdir. UnuttuGumuz sey sadece HOsGÖRÜ...Sadece dedim ama belkide insan nefsine en zor geleni.....çünkü insan nefsi öyle bir sey ki hep ister kendi rahati için....Hep unutur,belki de hiç bilmez baskalarina HOsGÖRÜ'yü...

unutkanlik insanin doGasinda vardir

insanin yaratilisinda var olan bir seydir

Baba olmak zor. Hani baba gibi adam derler ya! Burada baba gibi yufka yürekli adam anlami verilmek istenir de biz hep yanlis anlariz. Baba gibi sert adam anlaminda kullaniriz. iste babalar böyledir. ilk basta sert ve acimasiz ama sonuçta yufka yürekli ve titrek. Hep derler ki; Ana gibi yar, baGdat gibi diyar olmaz. Babalara gelince kimse çikipta birsey söylemez. iste babalarin durumu ortada. Biraz sefkat, biraz da merhamet eksikliGimiz var.

anne babanin hakki ödenmez.

annenin sevgisi de öfkesi de disinadir.
ama baba derinden sever...

Toplumumuzda baba serttir ve çocuGuna onu sevdiGini hissettirmez. Ama bence çok yanlis. Bizler lütfen böyle babalar olmayalim.

o zman yandik

Evet bu tür hikayelerin sonu çocuk sorumluluk almaya basladiGi, kendi kararlarini vermeye baslayana kadar babanin tavrinin ayni kalmasi seklinde gördüm. Ne mutlu zamanin da hatasinin farkina varan babalara. Allaha emanet olun

cocuklarimiza galu belada onlari güzel yetisdirecegimizi soz vermisdik buknu unutmayalim


Aile ve Cocuk

MollaCami.Com