Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


"er-Rızku ala'llâh"... "rızk için endişe etmemek gerekir"

insanoğlu şunu hiçbir zaman unutmmalıdır rızkı veren Allahtır ve hiç bir endişeye düşüp sıkıntıya düşmemeli veya bir diğer tabirle elbet çalışmalı ama ümitsizliğe düşmmmmesi gerekir..her inanan .allahın verdğine innaıp ona güvenmelidir..Kuranı kerimin emrettği gibi "Yeryüzündeki her canlının rızkı Alklaha aittir".Hud suresi 6.ayet.
yalnız insan rıkını helladen temin etmekle mükelleftir.nitekim hadis şerifte buyurulduğu gibi "ey insanlar rızkınızı güzel yollardan arayınız!herkes takdir edilenden fazlasına kavuşamaz.takdir edilen rızka kavuşup onu yemedikçe dünyadan göçülmezistemesede rızkı kendine verilir. cebrail a.s bildirdiki rızkını yemeden kimse ölmez.öyle ise Allahtan korjkun rızkınızı güzel yollardan arayın.

"er-Rızku ala'llâh"...

Başlığın bu şekilde düzeltilmesi ricasıyla...

Selamlar...

Halis hocam "er-Rızku ala'llah"... deyince aklıma geldi...
Bu kelamı duyan biri "Madem ki kişinin rızkını Allah mutlaka veriyor,o halde bir kenara çekileyim,hiçbir şey yapmayayım o zaman da rızkımı verir mi?" düşüncesiyle köyünden oldukça uzakta bir yerde bir tarlanın içine yatıp beklemeye başlar. Bir ekin tarlasının içine de yatar ki yoldan geçen onu görmesin. nitekim görmez de.günler,haftalar geçer bizimki hala bekliyor...Artık öyle duruma gelmiş ki açlıktan oradan geçen birini görse seslenmeye mecali yok...Sadece iniltisi var...Neredeyse ölecek..Yakınından geçen biri iniltisini duyuyor ve yardımına koşuyor..ve inleyen adam rızkı bulunca şöyle diyor "Evet;er-Rızku ala'llah ancak inlemek şartıyla"
Kişi tevekkül etmeli,Cenab-ı Hakk'tan istemeli ki O da kuluna istediğini versin...
SELAMLAR...............

Sevgili F-GONCA;

Mevzuya, bu kısa ama güzel fıkrayla bulunduğun katkıdan dolayı teşekkür ediyorum.

Ama tabii başlıkta da işaret etmeye çalıştığımız ve sizlerin de bildiği gibi, tevekkül hiçbir zaman sebepleri araştırmamıza, onlara tevessül ederek çalışıp gayret etmemize engel değil. Bilakis Allah Teala bunu istiyor kullarından...

Mukabil selam ve dualar...

Yeryüzünde yürüyen ve kendi rızkını yüklenemeyen nice canlının ve sizin rızkınızı Allah verir." Ankebut Sûresi, 29:60.

2 "Şüphesiz ki rızık veren, mutlak kudret ve kuvvet sahibi olan ancak Allah’tır." Zâriyat Sûresi, 51:58.
Devamı için:

http://www.risaleinurenstitusu.org/tr/kulliyat/images/books/lema/b547.gif
_____________________________________________________________________

Yaz güze ve kışa yer vermesi ve gündüz akşama ve geceye değişmesi kat'iyetinde,gençlik dahi ihtiyarlığa ve ölüme değişecektir.


Fıkıh & ilmihal

MollaCami.Com