Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Vatikan: Müslümanlarla diyalog zor

Vatikan: Müslümanlarla diyalog zor
Papalık Dinlerarası Diyalog Kurulu Başkanı Kardinal Tauran: "Kur'an-ı Kerim var oldukça Müslümanlarla diyalog zor" dedi.

Vatikan, Müslümanlarla gerçek anlamda teolojik tartışmanın yapılamayacağını, çünkü Müslümanların Kur'an-ı Kerim'i Allah'ın Kelamı olarak gördüklerini ve Kur'an üzerinde derinlemesine tartışmayı kabul etmediklerini açıkladı.

Papalık Dinlerarası Diyalog Kurulu Başkanı Kardinal Jean-Louis Tauran "Müslümanlar, Kur'an'ı Allah kelamı olarak gördükleri için Kur'an'ı derinlemesine tartışmayı kabul etmiyorlar. Bu yaklaşımla inancın içeriğini tartışmak zor" dedi.

138 Müslüman akademisyen ve âlim, Roma Katolik Kilisesinin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'a hitaben tarafından yazdıkları mektupta, iki din arasında barışçıl bir ilişki tesis edilmesi çağrısında bulunarak "Dünyanın geleceği, Müslümanlar ile Hıristiyanlar arasındaki barışa bağlıdır" demişti.

Kardinal Tauran, mektubu "olumlu" ve "cesaret verici" olarak niteledi ve şunları söyledi: "Bu, son derece cesaret verici bir sinyal. Zira iyi niyet ve diyalogla, önyargıların aşılabileceğini göstermektedir. Bu diyalog konusuna manevi bir yaklaşımdır. Bunu, maneviyat diyaloğu olarak da adlandırabilirim."
Kardinal Tauran, Papa 16. Benediktus'un Pazar günü Napoli'de yapacağı konuşmada Müslüman alimlerin ve akademisyenlerin çağrısına cevap verebileceğini söyledi.

Kardinal Tauran ayrıca, Hıristiyan ülkelerde camilerin inşa edildiğini ancak Müslüman ülkelerde kilise inşa edilmediğini ileri sürerek bunun da tartışılması gerektiğini ileri sürdü.

Alıntı : http://www.dunyabulteni.net/news_detail.php?id=25901

************************************************************************
Peygamber Efendimizi(SAV)'i çok ileri giderek karikatürlerle karalamaya çalıştılar. Şimdi daha da ileri giderek Kur'an-ı Kerim'den vazgeçmemizi istiyorlar.

Diyaloğa savunanlar işte diyalog yaptığımız ve yapacağımız kimselerin ne düşündüğü ortada. Diyaloğa devam mı? Hayır mı?

duyun, okuyun sevgili dünyadaki yolcu arkadaşlarım..4 papazı musluman yapacagız diye evdeki bulgurdan, pirincden de olacagız..4 papazla ugrasırken asli vazifemız olan Kuran-ı Kerım ı okumak ve okutmak hızmetıni de yapamaz oldular..
------------------------------------------------------------------------------------------------
“..İmamı Rabbani evlatları güzeldir, imanlar güzeldir, kalpleri güzeldir.."

Vatikana ve onun papazlarına ve papaz görünümlü hahamlarına söz hakkı tanımak bile abestir.Bu yazıyı gündeme almak,onlara bir nevi bir makam vermek manasına gelir.
Yukarıdaki ifadeler,hezeyandan başka birşey değildir. Hatta hezayanın bile bir ölçüsü vardır.Bunda o da yokktur.

Rasul-i Ekrem(asm) ve onun güzide sahabeleri onların atalarına gereken ölçüde ve gerektiği gibi tebliğde bulundular. Onlar ise;muharebe-i bil hurufla karşılık veremediler ve muharebe-i bissuyuf yolunu tercih ettiler.O günden bugüne Kur'anın nurunu söndürmek için çalışıyorlar.
Haşa! Dini, o Rasul (asm) ve sahabesinden daha mı iyi biliyoruz ki;kafamıza göre tebliğde yeni bir çığır açalım...
______________________________________________________________________

Andolsun Zikirden sonra Zebur'da da :''Yeryüzüne salih kullarım varis olacaktır'' diye yazmıştık.(Enbiya,105)

Şu istikbal inkılabatı içinde en gür seda islamın sedası olacaktır. ...

Yolcu kardeşim adamların halet-i ruhiyesini güzel nakletmiş.

Pardon bu diyalog olayını kendileri istememişler miydi? Kaçın kaçın nereye kadar. Kurtulamassınız papaz efendiler. Bir kere diyaloğa bulaştınız.
Hadi Allah'tan hayırlısı!

yolcu kardesım güzel beyanlarda bulunmusunuz tesekkur ederım..aslında söylenecek cok söz yok bu konuda..Allah affetsın bu konuda konusmak bıle ınsanı küfüre goturur ama anlayamadıgım ufak bir nokta var..aynı kaynaktan faydalanan gruplar arasında neden bu kadar uçurum bı gorus varkı var, acaba kaynak yeterince acık mı degıl yada bu kadar zıt bir görüş cıkacak kadar kaynakları her okuyan farklı bir yorum mu cıkartıyor ve baglı bulundugunuz zatın da aranızdan ayrılması cok uzun bi zaman önce olmadı ki bu kadar ayrı ve bırbırınden cok uzak ve tehlıkelı tefrikaya düşüldü.. ve afedersınız birebirlerinize haşa onların yolu sapıklık yolu , onlar fani biz dogruyuz denecek kadar ucurum oldu...o zaman sorun buyuk kardesım..gercekten sorun cok büyük.


------------------------------------------------------------------------------------------------
“..İmamı Rabbani evlatları güzeldir, imanlar güzeldir, kalpleri güzeldir.."
"..kalp ile olan iman fakirlerin imanı, ruh ve sırla olan iman zenginlerin imanıdır.."

Sisteme yanlışlıkla iki kez gönderildiği için silindi.
_______________________________________________________________________________

MAT_OGRET rumuzlu kardeşim,

Mevzuya hakikat üzre bir katkı yapabildiysem; bu benim için bir onurdur.
Anlayamadığınızı ifade ettiğiniz ufak noktayı tam kavrayamadım.

Aynı kaynak ifadenizden anladığım kadarı ile; yazılarımda sıkça kullandığım Risale-i Nur Külliyatını ve bağlı bulunduğunuz zatın ifadenizden söz konusu külliyatın müellifi Bediüzzaman Said Nursi (Rh.a) Hazretlerini kastettiğinizi tahmin ettim.

Merhum Müellif (Rh.a) hazretlerinin eserlerinden istifade ettiğim doğrudur.Ancak;çok önemli bir noktayı hatırlatmak isterim.Şöyle ki:

Risâle-i Nûr’un cümleleri, başta Kur’ân, Hadîs, usûl-i fıkıh, usûl-i kelâm, tasavvuf, Arapça, bedi’, beyân, meânî, belâğat, mantık ve münâzara gibi pek çok ulûm-i dîniyyenin düstûr ve káidelerine göre kurulmuştur. Bu ilimleri, husûsan ulûm-i Arabîyi bilmeyen, Risâle-i Nûr’u hakkıyla anlayamaz.

Demek, Risâle-i Nûr’daki cümleler, Kur’ân, Hadîs, tefsîr, usûl-i fıkıh, usûl-i kelâm, tasavvuf, Arapça, bedi’, beyân, meânî, belâğat, mantık ve münâzara gibi ilimlere göre tanzîm edilmiştir. Üstâd Bedîüzzamân Hazretleri, Risâle-i Nûr eserlerini yazdığı sırada doksan cild kitâbı ezbere biliyordu. Risâle-i Nûr eserlerini, hâfızasında bulunan o ilimlerin usûl ve esâslarına göre kaleme almıştır. Dolayısıyla, o ilimler bilinmeden müellif (ra)’ın o cümlelerden murâdı ne olduğu tam anlaşılamaz.

Farklı anlayışlar,kaynaktan değil;istifade edenlerin usulsüz ve felsefi anlayışından kaynaklanmaktadır.
Hem bu yanlış algılama sadece bu eserlerden istifade edenlerle sınırlı değildir.Öyle ki;dinsizlik cerayanı temsilcileri başta Kur'an ve Hadisi yanlış te'vil etmek suretiyle müslümanlar arasında fitne çıkardığı gibi;Kur'an ve Hadisin müdafileri olan tefsirleri,tasavvuf erbabını mezhebleri ve eserlerini vb diğer tüm ulema-i İslamın kavillerini fasid te'villerle te'vil etmek suretiyle de;müslümanlar arasında yaymakta ve fitneye sebep olmaktadır.
Hasılı;fitnenin asıl kaynağı kökü ecnebi diyarında olan dinsizlik cereyanıdır.Bize düşen se; grublaşmaya girmeden fasid te'vili savunan kardeşlerimizi lütufla kurtarmaya çalışmaktır.

Özetle söyleyebileceğim budur.

Cenab-ı Hak(cc),cümlemizi, Ehl-i Sünnet itikadı üzre kabre girenlerden eylesin...Amin...amin...Amin...

Selam ve dua ile....
________________________________________________________________________
Andolsun Zikirden sonra Zebur'da da :''Yeryüzüne salih kullarım varis olacaktır'' diye yazmıştık.(Enbiya,105)

Es Slm Alykm,
Evt doğrudur. Risale-i nur'dan beslenen bir çok cemaat ve de nur cemaatine mensup olmayan fakat Risale-i nur'dan beslenen 100 binler insan vardır. Bu çok bereketli bir hadisedir. Bunların aralarında uçurum aramak birbirlerine muhalif oldugunu düsünmek sadece bilgisizlikten veya art niyetten olabilir. Ben yolcu kardeşimin hiçbir nur cematine mensup olduğunu düşünmedim velev ki öyle olsa dahi. Eger öyle olduğunu düşünerek yazsaydım, ona verdiğim cevaplar daha farklı olurdu. Ben de bir nur cemaatine taraftar olsam da düşümcelerim ancak beni bağlar. Bir cemaatin görüşü olamaz. Her ne cemaatten veya tarikatten veya gruptan olursa olsun burada forumu okuyan her arkadaş bu hassasiyette ve düşüncede olmalıdır.

Not:
Ayrı düşüldüğü iddia edilen diyalog konusunda ise; her bir nur cemaatlerinin görüşü bellidir. İsteyen çok rahat kaynaklardan araştırabilir. Bu konuda araştırma yapıp ne tip farklar var ortaya koyan varsa, çok memnun olurum...Çünkü ben ne Zaman 'da ne Yeni asya'da ne Tevhit vakfı ne meşveret'te ne de burada adını sayamadığım çok değerli nur cemaatlerinde çok küçük farka bile rastlamadım...
Vesselam!

Selamün aleyküm tüm yorum yazan arkadaşlara..
Ben çok kısa not yazmak istiyorum. Ya ben dinler arası diyalog kelimesini içime sindiremiyorum.
Şu ahir zamanda hangi din İslamın üzerindedir. Bunun ne diyaloğu. "İnneddine indellahil islam". Muhakkak Allah katında din İSLAM'dır. Bunun için ortada diyalog olma imkanı yoktur.Bunlar bizleri dinimizden soğutmak istiyorlar. Ve çoğumuz bu oyuna geliyoruz. Lütfen arkadaşlar bu konuda çok iyi düşünmemiz gerekiyor.......


Dinlerarasi Diyalog

MollaCami.Com