Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


dinler arası

dinler arası dialog derken yuce rabbimiz kuranda "allah katında din islamdır " yani islamdan gayrı bir gecerli bir din yok ve hak dinin islam olduğunu bahsediyo.neden dinler arası deniyo ki tek bir din var o da islam.insallah yanlıs dusunmemişimdir yorumu olanların cvplarını bekliom.

dinler arası dialog derken yuce rabbimiz kuranda "allah katında din islamdır " yani islamdan gayrı bir gecerli bir din yok ve hak dinin islam olduğunu bahsediyo.neden dinler arası deniyo ki tek bir din var o da islam.insallah yanlıs dusunmemişimdir yorumu olanların cvplarını bekliom.
----------------------------------------
Ben de bu satırları yazan kardeşimiz gibi düşünüyor ve inanıyorum.Kim söylerse söylesin"dinlerarası dialog"sözü son derece yanlış ve ehli sünnet akidesine ters bir ifadedir.Müslüman olarak kitaplı ve kitapsız kafirlerle elbette dialog kurulup onlar da Yüce Dinimiz İslam Dinine kavuşturulabilir.Şimdi hak din sadece Din-i İslamdır.Diğerlerinin hükmü yoktur.Haşa bu ifadeden diğer batıl dinler de hak dinmiş gibi anlam çıkıyor ve böyle inanmak ve söylemek son derece mahzurludur.

Dinler arasi diyalog, MISYONERLIK calismasinin bir parcasidir..

Evvela selamün aleyküm!
Güzel kardeşlerim, samimi fikirleriniz çok güzel. Ehl-i Sünnet akaidine uygun olan da bu. Ancak bu mevzu, tartışılması imkansız bir mevzu. Hele internet ortamında... Bir dialogcu çıkıp savunmaya başladığı zaman, arkası alınamaz hale gelir. Bir noktadan sonra iş öyle bir hal alıyor ki, senin getirdiğin bütün deliller inkar edilebiliyor, bugüne hitap etmediği gerekçesiyle. Allah muhafaza, muhatapların imanını tehlikeye sokabilecek bir mevzu. Onun için tartışılmaması gerektiğine inanıyorum. Sadece sabit konu olarak forumda yayınlanır, tartışmaya açılmaz, işin aslını bilmeyenler öğrenmiş olur. Yoksa bu mevzunun taraftarları, senin delil göstereceğin Âyet-i Kerimeler için bile kılıf buluyorlar. Yani bu yol çıkmaz sokak maalesef... Hz. Allah'ın selameti üzerinize olsun!

ve aleyküm selam kardeşim gerçekten de bu internet ortamında tartışılacak bir mevzu değil ama bu dialogçu tabiri de hoş bir tabir değil yapılanlar kesinlikle doğru demiyorum ama bir insanin yaptği tek yanlış ki bence bu yanlış değil onun Allah yolunda onca emeğini görmemezlikten gelmemize sebep olmamalı diye düşünüyorum... ve bazı konular vardır ki hakkında konuşurken çok dikkatli olunmalı bence buda öyle bir konu kardeşlerimizin kalbini kırmayalım ve birlik içinde olalım lütfen... Allaha emanet olun inş.

Bismihisübhanehu Essel.küm

Ben "diyalogcu" degilim.Fakat anlasiliyorki,meseleye mesrep taasubuyla bakiliyor maalesef.Elbette ehl-i sünnet olan bir cemmat kafirleri,müsrikleri dost edinmez.Bunu herkes gibi onlarda bilirler.Belki uslüblerde ve tatbikatlarda hatalar olabilir.Unutulmamalidirki bu zamanda,Kuranin elmas kilinclari hükmünde olan ayetleriyle yani Kuranin icazini mucizelerini beyan ve izah ederek manevi cihad etmek herkese farz-i ayndir. Ve hadiste varid olmuski "Isa (a.s.)gelecek ümmetimden olacak"gibi ahir zamandan haber veren hadisleri nazara almak gerektir.Bahsi gecen hiristiyanlar ise, hurafetten siyrilmis Tevhide gelmis olanlardir ve kendileri Isevi Müslümanlar ünvanina layik ve Kurana iktida eden cemmattir.Bu günde sayilari az ve gizli olsalarda halen böyle bir cemaat mevcudtur. Cemaatlar arasindaki taasub ve mesrebine ifrat derecede muhabbetten bazen niza vücud buluyor dessas gizli münafiklarda bundan maateesüf istifade etmisler ve ediyorlar insaallah o gizli din düsmani mason ve komünistlere firsat vermemek lazimdir diye düsünüyorum insaallah.


Dinlerarasi Diyalog

MollaCami.Com