Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Osmanli Türkçesi (Osmanlica)

Osmanli Türkçesi (Osmanlica)
OGuz Türklerinin kullandiGi dilin devami olan ve Selçuklular'in son zamanlarindan Cumh

çok güzel a.s.

Elinize saglik...

aslinda hepimizin osmanlicayi en iyi sekilde bilmesi lazim yani geçmisimizi gerçekten öGrenmemiz lazim.selam ve dua ile

Buraya birsey yazsam bole 3-4 paagraflik birsey bana kim osmanlicaya cevirebilir ya da osmanlica yapabilecek olan birisi var mi?

[quote]Orjinal olarak yazan fbatur

Osmanli Türkçesi (Osmanlica)
OGuz Türklerinin kullandiGi dilin devami olan ve Selçuklular'in son zamanlarindan Cumh

Tarihimizi, dilimizi, dinimizi korursak ayakta kaliriz ancak. VerdiGiniz bilgiler için tesekkürler.

osmanli turkcesi ile gunumuz turkcesi arasindaki farklar alfabenin degisik olmasi ve farsca -arpca kelmelerini varligidir.. zor mu ? tabi kide zordur bilmeyenler icin... insan kolay olani secse idi nefse is dumez di

Bilgilendirme için çok tesekkürler :-)

bizi türkler olarak, eski kitaplari alipda okuyamamk cok büyük bir utancdir. Bizim mazimis cok genis ve kültürlüdür ve herseyinden ben gurur duyuyorom.

slm

osmanlıcayı en iyi şekliyle öğrenmelilyzki tarihi kitapları olkuyabilelim bilmezsek tarihi yazıları başkalarını verdiği bilgiler kadar öğrenmiş oluruz.

Merhaba arkadaşlar,

Ne büyük medeniyetti Osmanlı. Diliyle, kültürüyle her şeyiyle unutturdular bize. Batı'nın medeniyet seviyesinin yüksek (uygar medeniyetler seviyesi) olduğuna nasıl da gerçekten inandırdılar bize, çok yazık. Mesela bir Ortaçağ fenomeni var. "Geri kalmışlık çağı" olarak lanse edilir. Halbuki güzel Osmanlımın, güzel islamın aliyyül âlâ bir medeniyet seviyesi vardı "Ortaçağ" denen çağda. Ah Osmanlım ah.!!!

Arkadaşlar,

Osmanlıcamızı bir nebze olsun hatırda tutmaya, o kültürü, o havayı bir nebze olsun teneffüs etmeye faidesi olur niyetiyle tamamen Osmanlıca'dan ibaret olan ve bir kaç gündür faaliyette olan bloguma ziyaretlerinizi beklerim...Daha çok yeni ama inşallah zamanla çok zengin bir blog haline gelecek. Henüz çocuk, siz abilerinin ablalarının ilgisini bekliyor:-)))

Adresim: www.osmanlicam.blogspot.com

Selametle...


Dil ve Gramer Bilgileri

MollaCami.Com