Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


gerçek bir çekirge öyküsü

GERCEK BiR ÇEKiRGE OYKUSU
Cogu insan eksik dusundugu yonlerini gostermek istemez.Eksikliklerini herkesten saklamanin daha buyuk bir eksiklik oldugunu anlamaz. Asagidaki hikayeyi okudugunuzda bir eksikligin ustunluge nasil donustugunu goreceksiniz.
9 yasindaki bir Japon cocugun en buyuk hayali gunun birinde cok iyi bir judocu olmaktir. Fakat talihsiz bir trafik kazasi sonucu sol kolunu tamamiyla kaybeder. Hem cocuk hem de ailesi yikilir.Ailesi sirf cocuk oyalansin diye, japonlarin en unlu hocalarindan birini tutarlar.
Hoca kollari sivar,cocuga tek kolla yapabilecegi yegane firlatma hareketini ogretir. Gece gunduz cocukla beraber bu hareketi calisirlar. Bir muddet sonra cocuk hareketi gayet iyi ve hizli bir sekilde yapmaya baslar, fakat hocasi cocuga hergun saatler boyu ayni hareketi adeta ezberletir. Cocuk bu hareketten sikilir ve yeni hareketler ogrenmek istedikce hocasi bu hareketi dunyada en hizli sen yapana dek calismasini ve baska hareket ogretmeyecegini soyler. Bir muddet sonra cocuk bu hareketi yildirim hiziyla yapmaya alisir. Bunun uzerine hoca cocuga artik bir turnuvaya katilma zamaninin geldigini soyler. Olacak sey degildir. Tek kollu bir judocu tek hareketle turnuvaya katilacak. Cocuk itiraz ettkce hocasi "Evlat;sen ogrendigin hareketi yap,gerisini merak etme" diye ogutte bulunur.
1. tur 2. tur derken cocuk turlari gayet rahat gecer. En nihayet finale gelir. tek hareket bilgisi ile finale kadar gelen cocugun finaldeki rakibi bolgenin en iyi judocusudur. Cocuk dev cusseli rakibini gorunce korkar. Hocasi yine sakindir, "evlat sen bu harekette dunyada teksin, kendi oyununu yap yeter" der. Cocuk rakibine kendi hareketini simsek hiziyla uygular, rakip kalktikca ayni hareketi yineler. inanilir gibi degildir, cocuk tek kolla tek hareket sayesinde sampiyon olmustur.
Cocuk dayanamaz ve hocasina sorar "hocam inanamiyorum,ben nasil sampiyon oldum?" der.Hocasi yine sakin ifade ile soyle cevaplar, "Bu zaferin iki sirri var oglum.Birincisi judonun en guc hareketlerinden birini cok iyi yapabilmendir. ikincisi bu harekete karsi tek bir savunma vardir.O da hareketi yapanin sol kolunu tutmak!..

bazen eksik sandigimiz taraflarimiz bizi cevremizde tek yapabilecegine güzel bir örnek..

Paylastiginiz icin tesekkür ederiz

tabiiki cok güzel insan karsisindakine veya kendindekilerine deger verdikce nasil gelisiyor. Bu cogunlukla gelismis toplumlarda oluyor cahil toplumlarda ise insanlar hayatlarini cogunlukla baskalarinin zaaflari üzerine kuruyor hayatlarini degilsede yasam felsefesini


Aile ve Cocuk

MollaCami.Com