Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


sevgi üzerine

SEVGi ÜZERiNE
Bir dostumdan aldiGim bu yaziya bu günlerde daha fazla ihtiyacimiz olduGuna inandiGimdan herkese yolluyorum. Zamaniniz olur da okuyabilirsiniz umuduyla.
Japon düsünür Masumi Toyotome’nin sevgi üzerine söyledikleri.
“Dünyada sevilmek istemeyen kisi yok gibidir” diye basliyor Toyotome. “Ama sevgi nedir, nerede bulunur, biliyor muyuz?” diye soruyor... Sonra anlatmaya basliyor.
“Sevgi üç türlüdür!...”
Birincinin adi “EGer” türü sevgi!.. Belli beklentileri karsilarsak bize verilecek sevgiye bu adi takmis yazar... Örnekler veriyor: EGer iyi olursan baban, annen seni sever. EGer basarili ve önemli kisi olursan, seni severim. EGer es olarak benim beklentilerimi karsilarsan seni severim. Toyotome “En çok rastlanan sevgi türü budur” diyor. Bir sarta baGli sevgi.. Karsilik bekleyen sevgi... “Sevenin, istediGi bir seyin saGlanmasi karsiliGi olarak va

cok ilginc, cok hosuma gitti ve gözlerim biraz daha acildi diyebilirim tskler

fakat sevgilimin kötü huyundan vazgecmesini istemem (mesela onun sigarayi birakmasini,hem kendi hemde benim icin) onu oldugu gibi kabullenmemek mi oluyor buda onu sevmedigim anlamina mi gelir?
Onu iyi anlamda degistirmek istiyorsam onu sevmiyormuyum? Onu seviyorum ve yardim etmek isterim.

Cvp yazarsaniz sevinirim saygilar....

cok ilginc seyler

Japon düsünür Masumi Toyotome'nin sevgi üzerine düsünceleri gerçekten günümüz dünyasindaki sevgi anlayisinin çok güzel bir analizi olmus.Bizlerle paylastiGiniz için tesekkürler.
Onun söyledikleriyle ilgili birkaç görüsümü söyleyim:........Peki bu dünyada sevgi ne kadar var?yazar'a göre açliGimizi biraz bastiracak kadar.......Büyük bir hirsla ana yemeGin gelmesini ve bizi doyurmasini bekliyoruz.Hani nerede?....Bu cümle yi okuyunca aklima Züleyha'nin Hz.Yusuf'a duyduGu ask geldi.Bu askin ne dereceye vardiGina bir baksaniza;kadinin bütün servet ve güzelliGi bu uGurda gitmis.Yetmis deve yükü mücevher ve gerdanliGinin var olduGu söylenir.Hepsini Hz.Yusuf(A.S.)in aski için harcamis."Bu gün Hz.Yusuf'u gördüm"diyen herkese eline geçeni zengin edecek deGerde mücevher vere vere elinde hiçbir sey kalmamis.
Asiri askindan dolayi diGer her sey aklindan çiktiGi için karsilastiGi her seyi Yusuf diye çaGirir olmus,öyle ki basini göGe kaldirdiGi zaman Hz.Yusuf'un adini yildizlarin üzerinde yazili görürmüs.
Rivayete göre Züleyha iman edip Hz.Yusuf'la evlendikten sonra eski asiGi ve yeni kocasindan ayri yasamaya baslayarak kendisini ibadete vermis, varliGini tamamen ALLAH'a adamis.
Nihayet bir gün Hz.Yusuf'a demis ki;"Ben sana ALLAH(C.C.)i tanimadan önce asik olmustum;fakat onu taniyinca kendisine karsi duyduGum muhabbet,diGer her seyin sevgisini gönlümden giderdi.Onun sevgisine bedel istemiyorum"
Tabi daha sonra Hz.Yusuf evlenmelerinin ALLAH'in emri olduGunu söyleyince mutlu bir sekilde yasamislar.
Demek istediGim su ki ;insani gerçek sevgi,ask, iLAHi sevgiye ulastirabilir.Tipki Leyla ile Mecnunda da olduGu gibi...
Japon düsünürün dediGi "büyük bir hirsla ana yemeGin gelmesini ve bizi doyurmasini bekliyoruz.Hani nerede?...." Bende diyorum ki;
iste burada yukarida anlattiGim gerçek ilahi ALLAH sevgisinde....Çünkü insan yaratildiGi andan itibaren yeryüzünde yasadiGi müddetçe hep birseyler arar durur.Ama ne aradiGinin bir türlü kendisi de farkinda deGildir.iste farkina vardiGinda gerçek sevgiyi de bulmustur zaten....
Japon düsünür "Hani nerede?"desede biz Müslümanlar gerçek sevginin nerede olduGunu biliyoruz...Ona da MEVLAM anlamak nasip etsin iNsAALLAH.
ALLAH tüm müslümanlari hepimizi onun sevgisinden,merhametinden ayirmasin.

RUEYA Kardes;anlatildiGina göre sahici muhabbet su 3 davranista belli olur.Sende durumuna göre davranirsin o zaman....
1)Asik ;sevdiGinin sözünü diGerlerinin sözüne tercih eder.
2)Asik; sevgilisiyle oturup kalkmayi,baskalariyla birarada olmaya tercih eder.
3)Yine Asik;sevgilisinin rizasini kazanmayi baskalarinin hosnutluGunu elde etmeye tercih eder.(EL MÜNTEHA-NAM kitapta da böyle)


Aile ve Cocuk

MollaCami.Com