Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


islam'da Kadin>

Esselamu aleyna ve ala ibadillahissalihiyn,
Bu forumda yazilanlar çok hos;lakin bence eksik.Ben de kadinin islamiyet'teki yeri hakkinda bilgilerimi paylasmak istiyorum.
Kadinin yaratilisi ile baslarsak sunlari söylemek icabet eder; kadinin Hz.Adem'den yaratilmis olmasikadina, bir hakaretten ziyade bilakis kadinin zerafetine ,nezaketine,inceliGine ve önemine binaen çamura yaklastirilmadan Hz.Adem'i tertemiz bedeninden halk edilmistir..
islam öncesi medeniyetler ile islam medeniyetinde kadina verilen deGer arasinda uçurumlar vardir.
1)Kadin,yaratilis yönüyle erkeklerle tamamen aynidir.Nisa Suresi,1. ayetinde 'Ey insanlar! Sizi bir tek nefistenyaratan Rabb inizden korkun,doGrusu biz sizi bir erkekle bir disiden yarattik,birbirinizle tanismaniz için sizi kabilelere ayirdik, MUHAKKAK Ki LLAH KATiNDA EN DEGERLiNiZ ALLAH'TAN KORKANiNiZDiR..süphesiz Allah bilendir;her seyden haberdardir.' buyurmaktadir.
islam dininde üstünlük ancak takva iledir.Demekki bir kadin da takvanin en doruk noktasina ulasabilir.Bunun tarihte çok örneGi vardir.Pey. Ef(as) ,'Cennet kadinlarinin en hayirlisi Hatice,Meryem,Fatima ve Asiye 'dir buyurmustur(Üsd-ül Gabe).
2)islam'a göre kadin ve erkek birbirini tamamlayan bir bütünün parçalaridir.Kadin erkeGe,erkek de kadina daima muhtaçtir.Cenab-i Hakk,Bakara Suresi 187. ayette söyle buyurmaktadir: 'Onlar(kadinlar)sizin için birer elbise,siz de onlar için birer elbisesiniz.'
3)islam'a göre cinsiyet farkinin sevabin artmasinda ya da eksilmesinde hiç bir etkisi yoktur.Erkek ve kadin bazi özel durumlarin disinda islam'in emir ve yasaklarina karsi ayni dercede muhataptirlar.Bu konuda Cenab-i Hakk söyle buyuruyor:' Erkek ve kadin mü'min olarak kim iyi amel islerse onu mutlaka güzel bir hayat ile yasatiriz ve mükafatlarini elbette yapmakta olduklarinin en güzeli ile veririz.'(Nahl suresi-97)Ahzab -35 te ise :'Müslüman erkekler ve müslüman kadinlar,mü'min erkekler ve mü'mine kadinlar ,itaatli erkekler ve kadinlar,doGru erkaklar ve kadinlar,sabreden erkekler ve kadinlar,mütavazi erkekler ve kadinlar,sadaka veren erkekler ve kadinlar,oruç tutan erkekler ve kadinlar,irzlarini koruyan erkekler ve kadinlar,Allah'i çok zikreden erkekler ve kadinlar varya;iste Allah bunlar için bir maGfiret ve büyük bir mükafat hazirlamistir.' buyrulmaktadir..
BÜTÜN BU AYETLERDEN ANLAsiLAN iNSANiN CiNSiYWTi NE OLURSA OLSUN ALLAH'A KULLUKTA HiÇ BiR FARKiNiN OLMADiGiDiR....

[quote]Orjinal olarak yazan Hatice AlemdaroGlu


[royalblue]Bu forumda yazilanlar çok hos;lakin bence eksik.Ben de kadinin islamiyet'teki yeri hakkinda bilgilerimi paylasmak istiyorum.
Kadinin yaratilisi ile baslarsak sunlari söylemek icabet eder; kadinin Hz.Adem'den yaratilmis olmasikadina, bir hakaretten ziyade bilakis kadinin zerafetine ,nezaketine,inceliGine ve önemine binaen çamura yaklastirilmadan Hz.Adem'i tertemiz bedeninden halk edilmistir..[/royalblue]

öncelikle eksiGi tamamlamaya çalismanizdan ötürü tesekkürler...
ama önemli bir konuyu hatirlatmaliyim...kelimelerimizi secerken lütfen dikkatli olalim...sabir kahramani baslikli yaziya vermis olDugum cevabi yineleyeceGim malesef...

kadin camurdan deGil hz ademin tertemiz bedeninden halkedilmistir diye bir cümle var...eGer biraz felsefe yapacak olursak;
hz adem camurdan yaratilmistir
camur pismidir
eGer camur pisse hz adem de hasa pistir...böyle bir sonuç cikar yazmis olduGunuz cümleden
HZ ALLAHiN PEYGAMBERLERiNiN SiFATLARiNi HATiRLAYACAK OLURSAK BiR TANESi TEMiZ OLMALARiDiR
MADDi MANEVi TÜM KiRLERDEN ARiNMisLARDiR...GÜNAH isLEMEKTEN BERiDiRLER...
NE DEMEK iSTEDiGiMi ANLATABiLMisiMDiR UMARiM...

TOPRAK OL Ki GÜL BiTSiN SENDE,
TOPRAKTAN BAsKA GÜL BiTEN VAR Mi KENDiSiNDE

DEGiLMi KARDESiM...


Aile ve Cocuk

MollaCami.Com