Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Hayatinizi biraz da esinizin penceresinden seyredin

Hayatinizi biraz da esinizin penceresinden seyredin


Her evli bireyin, yasamis olduGu evlilik süreci ile ilgili olarak birtakim olumlu veya olumsuz düsünceleri vardir.

Fakat bu düsünceler her iki tarafin ortak kanaati ile sekillenmemisse evliliGe zarar verebilir. Yani sadece tek tarafin düsünceleri evliliGin deGerlendirilmesi için yeterli deGildir. Eslerin birbirlerinin zaviyesinden evliliklerini deGerlendirmeleri; Evliliklerinin saGlikli seyri için gereklidir. Bu yaklasim ayrica taraflarin birbirlerini anlamalarini ve sorunlara yapici yollarla yaklasmalarini saGlar. Ayrica bu sekilde taraflar birbirleri hakkinda negatif düsünmemeyi öGrenebilirler. Öyleyse artik durum ne olursa olsun evliliGinizi esinizin penceresinden seyredin. “ben esimi zaten tanirim” diye bir önyargiyla ise baslamazsaniz inanin bu seyir evliliGiniz hakkinda size çok sey öGretecek.

EvliliGi deGerlendirirken hatali bakis açisi içinde olan bireyleri iki noktada toplayabiliriz:

EvliliGi bütünüyle olumlu deGerlendirenler

Bazi bireyler evliliklerinde herhangi bir sorunun olmadiGina inanir. Bu düsünceye dayanarak eslerinin de sorun yasamadiklarini düsünürler. Esleri bir sorundan bahsetmis olsa onu anlamakta güçlük çekerler ve dolayisiyla da eslerinin sorun olarak addettiGi mevzunun çözümü için çabalamazlar. Eslerini anlayamadiklarindan bazi seyleri eslerinin sorun yaptiGini düsünürler. Elbette ki tercih edilen, evlilikte sorun yasanmamasidir. Ayrica evliliGe her ne sartta olursa olsun olumlu bakmak güzeldir. Fakat bu olumlu bakis açisi her iki taraf için de geçerli olmalidir. sayet eslerden biri birtakim sorunlar yasiyorsa diGer tarafin bunu önemsemesi ve “Acaba bu mevzu niçin esim için sorun olmus?” diye düsünmesi gerekir.

Esiyle sürekli sorun yasadiklarini düsünenler

Bu bireyler genellikle mutsuzdurlar ve sorunlarin karsi taraftan kaynaklandiGini düsünürler. Gerçekten de birey esinin davranislarindan dolayi sorun yasiyor olabilir. Fakat sadece karsi tarafin hatalarini görüp üzülmek yerine karsi tarafin bu evliliGi nasil deGerlendirdiGini anlamaya çalismasi gerekir. Bunun disinda “Acaba esim de gerek benimle ilgili olarak ve gerekse evliliGimiz ile ilgili olarak sorun yasiyor olabilir mi?” diye düsünmelidir Bu sekilde deGerlendirme yapilmali ve suçlama davranisindan siyrilip ortak payda bulma noktasinda harekete geçilmelidir.


Aile ve Cocuk

MollaCami.Com