Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Nasil olsa beni anlamiyor diye esiyle konusmaktan vazgeçenlerden misiniz?

Nasil olsa beni anlamiyor diye esiyle konusmaktan vazgeçenlerden misiniz?


Geçenlerde esiyle problem yasayan ve bu sebeple evliliGi pürüzlü olan bir hanim geldi yanima.

Esinin kendisini anlamadiGindan, önemsenmediGinden, ona hiç yardimci olmadiGindan ve bunun gibi birçok sikintisindan bahsetti. Garip olan, yasadiGi bu sikintilardan esini haberdar etmiyor olmasiydi. Kadina Peki bunlardan esinizin haberi var mi? Yani onunla konustunuz mu? dediGimde cevabi, Nasil olsa beni yine dinlemeyecek, hem de kavga çikacak. oldu. Evet birçok hanim gerçekten bu sebeple yasadiklarini esiyle paylasmamayi tercih ediyor. Birçok hanimin böyle düsünmesine sebep olan olaylar olmustur. Ve artik bir birikimin neticesi olarak bu hanimlar böyle düsünmektedirler. Belkide bunlardan biri de sizsiniz. Fakat unutulmamasi gereken nokta, konusmamanin sorunlari halletmeyeceGidir. Bazi hanimlar konusmalarinin ise yaramayacaGini düsünüyor olabilirler; ancak unutulmamasi gereken sudur ki; konusulmasi halinde basariya ulasilmamasi ihtimal dahilindeyken, konusulmamasi durumunda basariya ulasma imkansizdir.

Bu sebeple konusmama seçeneGi kullanilmamalidir. Olmasi gereken, konusmak, fakat nasil konusacaGini bilerek konusmaktir. Bu sebeple bu sorunu yasayan bütün hanimlarin konusmama kararlarina bir son vermeleri gerektiGini ve ümitsiz olmamalari gerektiGini düsünüyorum.

Esinizle konusma taktikleri

Öncelikle konusma neticesinde esinizin aninda sizi desteklemesini beklemeyin. Amaç sadece size olumlu tepki vermesi olmamalidir. Esiniz sayet o ana kadar hep tepkisel olduysa bir anda deGisemez, bunu unutmayin.

Amaciniz kendinizi ifade etmek olmalidir. Baslangiçta kendinizi ifade ederken israrci olmamaniz ve sadece esinizin düsünmesini saGlamak amaçli konusmaniz daha faydali olacaktir.

Esinizle onu suçlarcasina konusmamalisiniz. Unutmayin, amaciniz kendinizi ifade etmek, karsi tarafa hatalarini anlatmak deGil. iletisime kapali bir insan kendisine ilk etapta hatalari gösterilecek olunursa hatalarini kabul etmeyeceGi gibi iletisimi o noktada bitirir. Bu sebeple ilk etapta ben dilini kullanarak kendi duygu ve düsüncelerinizden bahsetmelisiniz.

Mimikleriniz ve ses tonunuzda sertlik veya duygusallik olmasin. OlabildiGince nötr yaklasin.

Gözyaslarinizi silah olarak kullanmayin.

Esinizi anlamaya çalissin ve bunu esinize hissettirin.

Konuya yoGunlasin, geçmise veya yan konulara dalmayin.

Unutmayin, esinizle konusarak istediGinizi kazanamasaniz da, hiçbir sey kaybetmezsiniz.


Aile ve Cocuk

MollaCami.Com