Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


BiR ÇOCUGUN NAMAZ KiLMA ÖYKÜSÜ

Türkan Hanim dindar bir ailede büyümüstü. Annesi her firsatta ona ve kardeslerine namaz kilmalarini söyler, hatta kizarak onlari uyarirdi. Türkan Hanim namazin kilinmasi gerektiGine inanir, ama yine de kilmazdi, çünkü kilmak nefsine zor geliyordu. Bazen baslar, sonra terk ederdi.


Evlendi ve çocuklari oldu. Annesi her geldiGinde ayni sekilde namaz kilmalari için ikaz etmeyi sürdürüyor, o da israrla kilmamaya devam ediyordu. Çok istemesine raGmen bir türlü nefsine galip gelemiyordu. Bir gün arkadaslari ona oturmaya geldi. içlerinden biri annesini de yaninda getirmisti. Teyze çok mübarekti. Öyle tatli konusuyordu ki, onu dinleyen saatler geçse usanmazdi. Teyze bir ara namaz konusuna deGindi. O anlatirken, Türkan Hanim annesini hatirlamis ve annesinin eski günlerdeki namaz ikazlarini düsünüyordu. Misafirler de teyzeyi zevkle dinliyordu.

Türkan Hanimin küçük oGlu Zekeriya, dört yasindaydi. OynadiGi oyunu birakmis, teyzenin koltuGu dibinde iki elini yumruk yapip yüzüne dayamis bir sekilde, kipirdamadan dinliyordu. Annesi ikram için mutfakla salon arasinda kosturup dururken mevzu deGismisti. O da onlarin yanina oturup sohbetin güzelliGine kapilarak çayini yudumlamaya basladi.


Anne, senin yerine ben namaza baslayacaGim

Tam bu sirada mutfaktan bir gürültü geldi. Arkasindan da oGlunun çiGliGi duyuldu. Tel

Türkce olmadan Türk Kültürü olmaz,
Türk Kültürü olmadan Türk Kimligi bulunmaz,
Kimliksizin öz güveni, özüne itibari yoktur,
Özüne itibari olmayanin haysiyeti olur mu?
Türk dedigin haysiyetsiz yasamaz.

ne kadar guzel bir soz insan tanimali tanidikca buyumeli buyudukce sevmeli sevdikce sevilmeli ve guclenmeli


Aile ve Cocuk

MollaCami.Com