Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


6 YAsiNDAYiM

[red]6 yasindayim [/red]
Bu yasin baslarinda dengesiz ve tembel bir görünümüm vardir; sanki 2,5 yasini tekrar yasiyormusum gibi Sürekli deGisiklikler gösteririm. Annem hep, ne oldu bu çocuGa, bilmiyorum, çok deGisti der. Büyük kaslarim gibi, küçük kaslarim da gelismistir. El islerinde daha becerikliyimdir. Kesip yapistirabilir, boya ve resim yapar, bütün araç ve gereçleri iyi kullanabilirim. Resimlerim daha gerçekçidir. Ayrintilarim çoGalmistir. Yeni kavramlar öGrenirim. ÇizdiGim veya canlandirdiGim simgeler sürekli deGisir. Görünmeyen seyleri sanki görünüyormus gibi çizerim; bir evi önden çizdiysem, içine insanlari da yaparim. Sözcük daGarciGim hizla gelismektedir. Genellikle günde 5 yeni sözcük öGrenebilirim. Grup oyunlarindan çok hoslanirim. Bazi sorumluluklari yüklenebilirim. Söylenilenleri dikkatle dinlerim, dikkat sürem uzamistir. Gerçekten eGitim uygulamalari yapabilirim. ÇocuGa nasil yardimci olunabilir? ÇocuGunuzla birlikte okumaya, resim ve elisi faaliyetleri yapmaya, oynamaya devam edin. Ev içinde yapabileceGi konularda yardim isteyin, böylece çocuGunuz hem yapabilmenin mutluluGunu yasasin, hem de el becerileri ve problem çözme yeteneGi gelissin. Merakli, ilgili, çevresindeki esyalari taniyabilen, akici konusabilen, renkleri, sekilleri taniyan, bazi kavramlari bilen, öGrenmeye hazir olan çocuGun çabalari saygiyla karsilanmalidir. ÇocuGun öGrenme faaliyetinin önemsendiGi hissettirilmeli, çabalari pekistirilmeli ve desteklenmelidir. ÇocuGa nasil daha iyi öGrenebileceGi ya da mutlu olabileceGi öGretilmeden önce, çocuGu olduGu gibi, kendisi olarak görme öGrenilmelidir. Unutulmamalidir ki, baskasini olduGu gibi kabul etmek, onu gerçekten sevmektir; kabul edildiGini hissetmek, sevildiGini hissetmektir. Çocuklar, nasihat dinlemekten çok, örnek görmek isterler. Aslinda bu durum yetiskinler için de ayni deGil midir?
ELiF KONAR

AAYY CANiM BENiM.Ben severim onun minik minik ellerini..
Gerçekten benimde gözlemlediGim, 6 yasina giren çocuklar el islerinde çok becerikli oluyorlar.Çok güzel resimler yapiyorlar..
ALLAH razi olsun sevgim kardesim..

Evet gerçekten çok becerikli ve hevesli oluyolar o yasta,onlara ufak tefek görevler vermek lazim çok mutlu oluyolar,verdiGiniz görevi yaparken izleyin öyle tatlilarki anlatamam :) yerim ben onlari :)

sevgili kardesim benimde senin yasinda bir kizim var ALLAH[c.c]sizleri bizlere ve bütün müslüman alemlerine hayirli evlat ,hayirli kardes olamyi nasip etsin(amin)=

sevgili kardesim benimde senin yasinda bir kizim var ALLAH[c.c]sizleri bizlere ve bütün müslüman alemlerine hayirli evlat ,hayirli kardes olamyi nasip etsin(amin)=


AMiN.

HER KiYMETLi EVLADiN,KiYMETLi VE BiLiNÇLi BiR AiLEYE iHTiYACi VAR.


Aile ve Cocuk

MollaCami.Com