Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


YaSiN-i ŞeRiF Görüntülü,Yazılı ve Sesli

YaSiN-i ŞeRiF Görüntülü,Yazılı ve Sesli


http://rapidshare.de/files/4767987/y..._erif.exe.html

Kuran Okuyorum; ama mânâsını anlamıyorum!

Okunulan ayetlerin manasını anlamak herkese farz değildir. Farzları ve haramları (yani ilmihal bilgisini) bilmek yeter.
Ancak, Kur’an okurken onu anlamaya çalışmak da çok önemlidir. Şüphesiz en güzeli, Kur’an’ı okurken, onu anlayacak kadar Kur’an dili bilmektir. Ama bu imkâna herkesin sahip olması mümkün değildir.
Allah’a hamdolsun, bugün Yüce Kitab’ımızın Türkçe tefsirleri vardır. Bunlardan bazıları, küçük açıklamalarla Kur’an-ı Kerîm’i anlamayı oldukça kolaylaştırmışlardır. Bir âyeti veya bir sayfayı okuyunca, o kısmın anlamını öğrenmeye çalışmak son derecede lüzumlu ve faydalıdır. Çünkü Yüce Rabbimiz İlâhî kitabını bizim anlamamız ve anladıklarımızı uygulamamız için göndermiştir.
Kur’an, bir meyve bahçesine benzer ki, herkes boyuna ve kabiliyetine göre bir meyveye uzanır ve yararlanır. “En üstteki dallara yetişemiyorum. Buraya gelmenin faydası yok!” denemeyeceği gibi, “Kur’an’ın manalarını anlamıyorum, okumama ne gerek var!” da denemez.
İnsan sadece cesetten ibaret değildir, ruh, akıl, nefs, kalple birlikte latife denilen çok çeşitli duyguları vardır.
Siz Kur’an okuduğunuz zaman hepsi sizin samimiyet, bilgi düzeyi ve ihtiyacınıza orantılı olarak bu ziyafetten yararlanır. Kişi, “Fil Sûresi”nden Nas Sûresi’ne kadar olan son 10 sûrenin ve çok okunan Yâsin, Tebâreke, Amme, Fetih sûrelerinin nelerden bahsettiğini bilse kâfidir.

Yaşınız kaç olursa olsun farkeder mi?
Doktor, avukat, işadamı, ticaret sahibi bir insan, memur, işçi, derslerden başını kaldıramayan bir öğrenci, ev ve çocuklardan bunalmış bir ev hanımı, emekli bir vatandaşımız olabilirsiniz.
Yaşınız 8 de, 88 de olsa sizin Kur’an öğrenme isteğiniz için geç kalınmış değildir.
Mü’minin en hayırlılarının Kur’an’ı öğrenen ve öğretenler olduğuna dikkat çeken Resulullah, Ebu Zerr (ra)’e şöyle demişti: “Ey Ebu Zerr! Senin evden çıkıp Allah’ın kitabından bir ayet öğretmen, senin için yüz rekat namaz kılmaktan daha hayırlıdır. Keza gidip ilimden bir bap (bölüm) öğrenmen ki bu babla amel edilsin veya edilmesin senin için bin rekat namaz kılmaktan daha hayırlıdır.’’
Peygamber efendimiz (sas)’in Kur’an okumaya yönelik bu kadar müjdesinin ardından, giderek azalan günlerimizi bir ganimet bilmek ve bugünden tezi yok Kur’an’ı öğrenmeye karar vermek gerekiyor.


ZAMAN AİLEM










Kolay arapca ögrenme:
http://www.learntome.com/product_info.php?cPath=42&products_id=55


Kuran. Kerim ve Tefsir

MollaCami.Com