Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Kur'an-ı Kerim öğrenmek ve öğretmek




KUR’AN-I KERİM ÖĞRENMEK VE ÖĞRETMEK

Kur’an okumasını öğrenmek ve öğretmek bütün
müslümanların vazifesidir. Peygamber Efendimiz “Kalbinde Kur’andan en küçük bir şey bulunmayan kimse harap bir ev gibidir.” buyuruyor.

Her müslümana namazı sahih olacak kadar Kur’an-ı Kerimden ezberlemesi farz-ı ayndır. Diğer kısımlarını ezberlemek ise farz-ı kifayedir.

Çocuğuna Kur’an-ı Kerim öğretmek veya öğreten bir hocaya, bir müesseseye göndermek müslüman her anne babanın vazifesidir. Anne babalar evlatlarının bu altın çağını iyi değerlendirmelidirler. Bilhassa içerisinde bulunduğumuz tatil günleri onlar için bir fırsattır. Peygamber Efendimiz hadis-i şeriflerinde “Kur'an öğrenen ve öğreten en hayırlınızdır”(Buhari) buyuruyor.

Her anne baba hayırlı bir evlat yetiştirmek ve onlara hayırlı anne baba olmak ister. O halde veliler Rasülullah (s.a.v.) in bu hadis-i şerifini dikkate almalıdırlar. Kur’an-ı Kerim okumayı bilmeyen anne babalar için de bu günler bir fırsattır. Çocuklarıyla beraber öğrenmek her iki tarafın da öğrenmesini kolaylaştıracaktır.

Günümüzde Kur’an okumayı öğreten müesseseler her yerde mevcuttur. Bu Cenab-ı Hakk’ın kullarına bir nimetidir. Bunu değerlendirerek bu nimete şükretmek hepimizin vazifesidir. Aksi takdirde mes’ul oluruz.

Anne babalar Kur'an öğrenen çocuklarına ilgi göstermeli, onları öğrenmeye daha istekli hale getirmelidirler.

http://kitap.mollacami.com/makale/kurani-kerim-okuma-sevabi.html

http://www.mollacami.com/konu/sevgili-ve-sevimli-cocuklar-12858.html

“Hoca çocuğa Besmele okur, çocuk da söyleyince, Allahü teâlâ çocuğun anasının, babasının ve hocasının Cehenneme girmemesi için senet yazdırır.” inşallah bizde buna nail oluruz.
eline emegine saglık.ALLAH RAZI OLSUN.



Allahu zül celal vel kemal ve tekaddes hazretleri öğrenen öğreten veya bunların öğrenmesi öğretmesi için çaba sarf eden acizlerden eylesin bizleri inş...

Bu devirde Fi zamanina bir fert ayağına demir papuç giyse ömru nûh yaşasa ruyi zemini dolaşsa mevla tevfik etmedikce bu nimete vasıl olmaz...











كم عاقل عاقل اعيت مذاهبه وجاهل جاهل تلقاه مرزوقا هذالذي ترك الاوهام حاءرة وصير العالم النحرير زندقا

Teşekkürler Faruk kardeşim.

Kur'an'ı Kerimi,fem-i Risaleti hedef ittihaz eden fem-i Muhsin marifetiyle öğrenmek ve öğretmek hedefimiz olmalıdır.
Ahir zamanın dehşetini yaşayan bizler,Kur'an'a, kalben muhatab olabilmek istidadından uzaklaşmış olmakla beraber,hiç olmazsa, zahiri tilavetimizi düzeltelim.
Hususan,imamlarımızın bozuk tilavetlerini dinlemekten müteessirim.
________________________________________________________________________
Yaz güze ve kışa yer vermesi ve gündüz akşama ve geceye değişmesi kat'iyetinde,gençlik dahi ihtiyarlığa ve ölüme değişecektir.

Yolcu nickli kardeşimizin de dediği gibi imamlarımızın bozuk tilavetlerini dinlemekten müteessiriz. Yazıda da "çocuğa öğretilmesi..." üzerinde durulmuş; ki ileriki yaşlarda öğrenmek çok zor oluyor..Ama imkansız da değil. Küçük yaşta öğrenilenler daha kalıcıdır üstelik, bu sebeple çocukları ihmal etmemek lazım..

Allah razi olsun kardeşim

Allah razı ve memnun olsun. Teşekkürler


Kuran. Kerim ve Tefsir

MollaCami.Com