Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


Allah yolunda gayret etmek

ALLAH YOLUNDA GAYRET ETMEK
ALLAH yolunda gayret etmenin ve nefer olmanın faziletini ifade eden bir çok ayet_i kerime ve hadis_i şerif vardır.
Bu hususla alakalı olarak Saf Süresinin 10 ila 13. ayet_i kerimelerinde mealen şöyle buyuruluyor.

"Ey o bütün iman edenler!Size öyle bir ticaret göstereyimmi ki sizleri elim bir azabdan kurtarır.
Allah ve resülüne iman edib mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda mücahede eylersiniz,bu sizin için çok hayırlıdır,eğer bilir iseniz.
Günahlarınızı mağfiret buyurur ve sizi altından ırmaklar akar cennetlere ve adn cennetlerinde hoş hoş meskenlere koyar:İşte büyük kurtuluş'fevz_i azim' odur.Diğer biride, _ki onu seveceksiniz_:Allahdan nusret ve yakin bir fetih.Hem müminleri müjdele
"
Peygamber efendimiz bir hadis_i şeriflerinde

"Allah yolunda ayakları tozlananbir kula cehennem ateşi dokunmaz.
"buyurulmuşdur.

H.Z Allah cümlemize mevzunun ehemmiyetini idrak etmeyi nasib etsin.

Muhammed Allah'ın elçisidir. Beraberinde bulunanlar da kâfirlere karşı çetin, kendi aralarında merhametlidirler. Onları rükûya varırken, secde ederken görürsün. Allah'tan lütuf ve rıza isterler. Onların nişanları yüzlerindeki secde izidir. Bu, onların Tevrat'taki vasıflarıdır. İncil'deki vasıfları da şöyledir: Onlar filizini yarıp çıkarmış, gittikçe onu kuvvetlendirerek kalınlaşmış, gövdesi üzerine dikilmiş bir ekine benzerler ki bu, ekicilerin de hoşuna gider. Allah böylece onları çoğaltıp kuvvetlendirmekle kâfirleri öfkelendirir. Allah onlardan inanıp iyi işler yapanlara mağfiret ve büyük mükâfat vâdetmiştir.(Fetih,29)

İnşaallah! Müstakbeldeki mukaddes fethi, hikmet-i İlahi iktiza ettiğinde gerçekleştirecek olan muvahhidlerin ayaklarının tozu olabiliriz.

________________________________________________________________________

«Rabbimiz Allah'tır» deyip sonra da dosdoğru yaşayanlara korku yoktur ve onlar üzülmeyeceklerdir.(Ahkaf,13)

Amin Teşekkürler....

Bir hadîs-i şerîfte ise şöyle buyurulmaktadır: “Sizden birinizin Allâh (c.c.) yolunda çalışıp gayret sarf etmesi, evinde oturup yetmiş sene namaz kılmasından daha faziletlidir. Allâh’ın sizi bağışlamasını ve cennete koymasını istemez misiniz? O halde Allâh (c.c.) yolunda hizmet ediniz. Kim devenin sağılacağı bir vakit kadar Allâh (c.c.) yolunda hizmet ederse, cennet ona vacip olur

Kardeşlerim dualarınıza amin deyib teşekkürü borç biliyorum.....SELAMLAR


Kuran. Kerim ve Tefsir

MollaCami.Com