Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


TEVEKKÜL

Tevbe Suresi, 51.Ayet

"De ki: ALLAH'in bizim için yazdiklari disinda, bize kesinlikle hiçbir sey isabet etmez.O bizim mevlamizdir. Ve mü'minler yalnizca ALLAH'a tevekkül etmelidirler."

Hadid suresi, 22-23 Ayetler

"Yeryüzünde olan ve sizin nefislerinizde meydana gelen herhangi bir musibet yoktur ki, Biz onu yaratmadan önce, bir kitapta (yazili) olmasin.süphesiz bu, ALLAH'a göre pek kolaydir. Öyle ki; elinizden çikana karsi üzüntü duymayasiniz ve size (ALLAH'in) verdikleri dolayisiyla sevinip simarmayasiniz. ALLAH büyüklük taslayip böbürleneni sevmez."

Bakara suresi 216. Ayet

"....Olur ki hosunuza gitmeyen bir sey, sizin için hayirlidir ve olur ki. sevdiGiniz seyde sizin için bir ser' dir.ALLAH bilir de siz bilmezsiniz."

Bakara Suresi 268. Ayet

"seytan sizi fakirlikle korkutuyor ve size çirkin hayasizliGi emrediyor. ALLAH ise size kendisinden baGislama ve bol ihsan vadediyor.ALLAH rahmetiyle genis olandir, bilendir."

Nahl Suresi 99.Ayet

"Gerçek su ki; iman edenler ve RAB'lerine tevekkül edenler üzerinde onun (seytanin ) hiçbir zorlayici gücü yoktur."

Nisa Suresi 124. Ayet

"Erkek olsun, kadin olsun inanmis olarak kim salih bir amelde bulunursa, onlar cennete girecek ve onlar, bir ' çekirdeGin sirtindaki tomurcuk kadar ' bile haksizliGa uGramayacaklardir."


Evrendeki her varliGin ALLAH'in kontrolünde olduGunu bilen mü'min, hayatinin her aninda ALLAH'a güvenin ve teslimiyetin rahatliGini ve mutluluGunu yasar.Hayatta onu üzebilecek, mutsuz edebilecek hiçbir sey yoktur.Bu yalnizca ALLAH'a güvenip teslim olanlarin sahip olduklari bir ayricaliktir.

iman eden bir kimse ALLAH'in kendisi için en hayirlisini dilemis olduGundan emin olur ve ALLAH'a sonsuz bir güven duyar.

ALLAH'a teslim olmak, kisinin kendisini olayin disinda tutmasi demek deGildir.Aksine, mümin din ahlakini ilgilendiren her türlü sorumluluGu üzerine alir.

ALLAH insanlari hayatlari boyunca kaderlerinde belirlediGi bir çok olayla dener.Bu olaylara tevekkül edenler ALLAH'in hosnutluGunu ve sevgisini kazanirlar.Tevekkülsüz davrananlar ise hem dünyada sikinti, huzursuzluk ve mutsuzluk yasarlar, hem de Ahirette sonsuz bir azapla karsilik görürler. Tevekkülün insan için hem dünyada hem de ahirette büyük bir kazanç ve kolaylik olduGu çok açik bir gerçektir.

ALLAH, tevekkül ile ilgili sirlari müminlere vererek onlarin üzerinden zorluklari almis ve onlar için dünya hayatindaki imtihani kolay hale getirmistir.

Güzel paylasimin için tesekkürederim vahiy kardesim.

besmeleyle hertürlü çabayi gösterdikten sonra isini ALLAH(c.c)a birakmaktir...


Kuran. Kerim ve Tefsir

MollaCami.Com