Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


iSLAM AHLAKi YERYÜZÜNE HAKiM OLACAKTiR

iSLAM AHLAKi YERYÜZÜNDE HAKiM OLACAKTiR

Allah, sirk kosmadan katiksiz olarak Kendisine kulluk eden, O'nun rizasini kazanmaya yönelik hayirli isler yapan müminleri "güç ve iktidar sahibi" yapacaGini müjdelemektedir:

Allah içinizden iman edenlere ve salih amellerde bulunanlara vaat etmistir. Hiç süphesiz onlardan öncekileri nasil 'güç ve iktidar sahibi' kildiysa, onlari da yeryüzünde 'güç ve iktidar sahibi' kilacak; kendileri için seçip beGendiGi dinlerini kendilerine yerlesik kilip saGlamlastiracak ve onlari korkularindan sonra güvenliGe çevirecektir. Onlar yalnizca bana ibadet ederler ve bana hiçbir seyi ortak kosmazlar. Kim bundan sonra inkar ederse, iste onlar fasiktir. (Nur Suresi, 55)

Hak dini içtenlikle yasayan salih kullarin yeryüzüne mirasçi kilinmasinin ilahi bir kanun olduGu da ayetlerde söyle bildirilir:

Andolsun, Biz Zikir'den sonra Zebur'da da "süphesiz Arz'a salih kullarim varis olacaktir" diye yazdik. (Enbiya Suresi, 105)

"Ve onlardan sonra sizi o arza mutlaka yerlestireceGiz. iste bu, makamimdan korkana ve tehdidimden korkana ait (bir ayricaliktir)." (ibrahim Suresi, 14)

Andolsun, sizden önceki nesilleri, resulleri kendilerine apaçik deliller getirdiGi halde, zulmettikleri ve iman etmeyecek olduklari için yikima uGrattik. iste Biz, suçlu-günahkar olan bir topluluGu böyle cezalandiririz. Sonra, nasil yapip-davranacaksiniz diye gözlemek için, onlarin ardindan sizi yeryüzünde halifeler kildik. (Yunus Suresi, 13-14)

Musa kavmine: "Allah'tan yardim dileyin ve sabredin. Gerçek su ki arz Allah'indir; ona kullarindan dilediGini mirasçi kilar. En güzel sonuç muttakiler içindir." dedi. Dediler ki: "Sen bize gelmeden önce de geldikten sonra da eziyete uGratildik." (Musa) "Umulur ki Rabbiniz düsmaninizi helak edecek ve sizleri yeryüzünde halifeler (egemenler) kilacak, böylece nasil davranacaGinizi gözleyecek." dedi. (Araf Suresi, 128-129)

Allah yazmistir: "Andolsun, Ben galip geleceGim ve elçilerim de." Gerçekten Allah, en büyük kuvvet sahibidir, güçlü ve üstün olandir. (Mücadele Suresi, 21)

Yukaridaki ayetlerde verilen müjde ile birlikte Allah, müminlere çok önemli bir vaatte daha bulunmaktadir. islam dininin bütün dinlere üstün kilinmak için insanliGa gönderildiGi Kuran'da söyle bildirilir:

AGizlariyla Allah'in nurunu söndürmek istiyorlar. Oysa kafirler istemese de Allah, kendi nurunu tamamlamaktan baskasini istemiyor. Müsrikler istemese de O dini (islam'i) bütün dinlere üstün kilmak için elçisini hidayetle ve hak dinle gönderen O'dur. (Tevbe Suresi, 32-33)

Onlar, Allah'in nurunu aGizlariyla söndürmek istiyorlar. Oysa Allah, kendi nurunu tamamlayicidir; kafirler hos görmese bile. Elçilerini hidayet ve hak din üzere gönderen O'dur. Öyle ki onu (hak din olan islam'i) bütün dinlere karsi üstün kilacaktir; müsrikler hos görmese bile. (Saf Suresi, 8-9)

Hiç kuskusuz Allah, vaadinin gerçekleseceGinde süphe olmayan ve vaadinden dönmeyendir. Sapkin felsefeleri, çarpik ideolojileri ve batil din anlayislarini ortadan kaldiracak, insanlari karanliklardan aydinliGa çikaracak olan güzel ahlak islam ahlakidir. Yukaridaki ayetlerde vurgulandiGi gibi, inkarcilarin ve müsriklerin bu büyük olayi engelleyebilmesi ise söz konusu deGildir.

islam ahlakinin tam anlamiyla yasanacaGi bu dönem sevginin, fedakarliGin, yardimlasmanin, dürüstlüGün, sosyal adaletin, güven ve huzurun hakim olacaGi bir zaman olacaktir. Cennet benzeri özellikleri nedeniyle AltinçaG olarak adlandirilan böyle bir dönem bugüne kadar yasanmamistir. Bu kutlu dönem kiyamet öncesinde yasanacaktir; su an Allah'in takdir ettiGi zamani beklemektedir.

ümmet muhammed(s.a.v.)ümmeti olduGunu hatirladikça sünente tabi oldukça kur'ana sarikldikça islam hakim olacaktir...biiznillah


Kuran. Kerim ve Tefsir

MollaCami.Com