Bölümler | Kategoriler | Konular | Kitaplar | İletişim


KiYAMETiN YAKiN OLDUGU KURAN'DA AÇiKÇA HABER VERiLMisTiR

KiYAMETiN YAKiN OLDUGU KURAN'DA AÇiKÇA HABER VERiLMisTiR

Allah ayetlerinde, kiyamet saatinin yakin olduGunu ve bu konuda hiçbir süpheye yer olmadiGini haber vermektedir:

Gerçek su ki kiyamet-saati yaklasarak gelmektedir, onda süphe yoktur... (Hac Suresi, 7)

Biz gökleri, yeri ve her ikisinin arasindakileri hakkin disinda (herhangi bir amaçla) yaratmadik. Hiç süphesiz o kiyamet-saati de yaklasarak-gelmektedir... (Hicr Suresi, 85)

Kuran'in kiyamet ile ilgili mesajinin üzerinden 1400 sene kadar uzun süre geçtiGini, bu sürenin de bir insanin hayatina kiyasla uzun olduGunu düsünenler olabilir. Ancak burada söz konusu olan, Dünya'nin, Günes'in, yildizlarin, kisacasi tüm kainatin sonudur. Evrenin milyarlarca senelik geçmisi göz önüne alindiGinda, on dört yüzyillik bir zaman diliminin çok kisa olduGu kesindir.

Yakin tarihimizin büyük islam alimi Bediüzzaman Said Nursi de benzer bir soruya hikmetli bir tesbih ile söyle cevap vermistir:

“Kuran, "kiyamet yakindir" ferman ediyor. Bu kadar sene geçtikten sonra gelmemesi, yakinliGina zarar vermez. Zira kiyamet dünyanin ecelidir. Dünyanin ömrüne nispeten bin veya iki bin sene, bir seneye nispetle bir iki gün veya bir iki dakika gibidir. Kiyamet saati yalniz insaniyetin eceli deGil ki onun ömrüne nispet edilip uzak görülsün.” 2. Bediüzzaman Said Nursi, Sözler, Yeni Asya Nesriyat, 1990, s.318, ismail Mutlu, Kiyamet Alametleri, Mutlu Yayincilik, istanbul, 1996, s.214


Kuran. Kerim ve Tefsir

MollaCami.Com